Начало Автомобилни новини Peugeot ще сътрудничи на Парижката седмица на модата

Peugeot ще сътрудничи на Парижката седмица на модата

40
0
Peugeot на Парижката седмица на модата

За първи път от 18 до 27 юни Peugeot ще бъде официален автомобилен партньор на едно от най-важните събития в света на модата

„Този ангажимент символизира привлекателността на Peugeot, като го позиционира на събитие, което чества както емблематични луксозни марки, така и изгряващи таланти“, твърдят от френската фирма. И в рамките на това издание Peugeot продължава да  сътрудничи с талантливия френски дизайнер Емерик Чачуа, основател на авангардната модна марка.

За Peugeot „светът е по-добър, когато има привлекателност“. Убеждение, което поставя съсредоточената върху човека креативност в основата на стратегията на марката. Ангажимент, споделян с Парижката седмица на модата, организирана от Федерацията на висшата мода – Fédération de la Haute Couture et de la Mode, която от 50 години поставя дизайнерите под светлините на прожекторите.

Тази година за първи път  Peugeot е официалният автомобилен партньор на Парижката седмица на модата. Изданието за мъжка мода за пролет/лято 2025 ще се състои от 18 до 27 юни. Седмицата за висша мода есен/зима 2024/2025 ще се проведе от 24 до 27 юни. Форумът за дамска мода пролет/лято 2025 е планиран от 23 септември до 1 октомври.

В рамките на това партньорство Peugeot ще предостави 30 автомобила – включително 408 Hybrid и Plug-in Hybrid, както и новия E-3008. Те ще бъдат използвани за превозване на лицата, поканени на Парижката седмица на модата. По този начин марката ще получи открояваща  се видимост в сърцето на столицата.

Peugeot си партнира с творчески личности в различни артистични сфери:

– с художника Дж. Демски, който миналата година трансформира хиперавтомобила Peugeot 9X8, участващ в Световния шампионат по издръжливост, в истински арт автомобил.
– с YellowKorner, водещ издател и разпространител на арт фотография, който покани петима фотографи да разкрият своята визия за привлекателността
– с  кратката програма „Сюблимно вдъхновение“ по френския телевизионен канал TF1, представяща работата на творци в различни артистични сфери

По случай Парижката седмица на модата 2024 Peugeot продължава и своето сътрудничество с Емерик Чачуа, талантлив френски дизайнер, основател на модната марка 3.PARADIS. Съвместната работа започва през 2023 г., когато Емерик Чачуа създава уникално облекло, вдъхновено от Peugeot Inception Concept. Високотехнологичният продукт създаващ оптична илюзия благодарение на 3D лещовиден принт, който променя цветовете си в зависимост от зрителния ъгъл.

Тази година Емерик Чачуа участва в своята първа Парижка седмица на модата. Peugeot го придружава в това вдъхновяващо пътуване, което му позволява да реализира мечтите си. По време на седмицата на модата френската марка ще предостави два специално декорирани автомобила Peugeot 408 в цветовете на 3.PARADIS.

Peugeot се идентифицира с ценностите на 3.PARADIS, които съчетават съвършенството на майсторската изработка, силата на посланията, уникалността на стиловете и богатството на културите, за да създават луксозна и вдъхновяваща мода. Тази оптимистична визия за модата  кореспондира с оптимистичната визия на Peugeot за бъдещето на електрическата мобилност и отдадеността на марката на микса от култури. 3.PARADIS използва изкуството на смесване на различни стилове като метафора, която чества нашето разнообразие и насърчава съвместен живот на изобилие, като същевременно популяризира ценности като свобода, универсализъм и надежда навсякъде по света.