Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Мерцедес и Ферари с различен избор на гуми за Сингапур

Пилотите на Мерцедес и Ферари с различен избор на гуми за Сингапур

93
0

Пилотите масово са заложили на гумите ултрасофт в уикенда за Гран при на Сингапур след седмица. Това стана ясно, след като Пирели обяви кой състезател какви типове е избрал за надпреварата на трасето Марина Бей.

На разположение на пилотите ще са типовете ултрасофт, суперсофт и софт. Интересното е обаче, че водещите пилоти – тези на Мерцедес и Ферари, са направили различен избор, макар и разликите да са малки.

Лидерът в шампионата Люис Хамилтън е заявил 9 комплекта ултрасофт, 2 суперсофт и 2 софт. В същото време неговият съотборник в Мерцедес Валтери Ботас е заложил на 9 комплекта ултрасофт, 3 суперсофт и 1 софт.

Себастиан Фетел от Ферари е избрал 10 чифта суперсофт, 1 суперсофт и 2 софт, докато другият пилот на Скудерията Кими Райконен ще разполага с 10 ултрасофт, 2 суперсофт и 1 софт.

По правилник пилотите трябва да заделят по един комплект суперсофт и софт за състезанието, като само единият е задължителен за използване. За 3-ата част на квалификацията трябва да бъден запазен комплект ултрасофт.

Изборът на всички пилоти можете да видите на графиката вдясно: