Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели очакват спокоен уикенд на Хунгароринг

Пирели очакват спокоен уикенд на Хунгароринг

56
0
гуми,Пирели

Пирели промениха първоначалния си план да доставят на отборите от Формула 1 гуми хард и медиум за Гран при на Унгария. Вместо това италианската компания ще закара на пистата Хунгароринг медиум и софт за последния старт преди лятната ваканция. Това са същите типове като използваните в миналогодишното издание на надпреварата, но тазгодишните смеси са по-меки.

В Унгария ще е и първият уикенд, когато тимовете ще карат с новите спецификации на Пирели – с миналогодишната конструкция и смеси от 2013-та. Те бяха успешно тествани на пистата Силвърстоун. За трите дни изпитания нямаше никакви проблеми с гумите и екипите, както и Пирели, са убедени, че проблемите с гумите вече са преодолени и очакват спокойни сесии.

Средната скорост на Хунгароринг е доста ниска, но времето обикновено е слънчево и горещо, което влияе негативно на гумите и има значение за това как се износват.

Отборите напаснаха настройките си към новите гуми по време на тестовете на Силвърстоун. Сега ще ги използват за първи път в надпревара. Квалификацията е особено важна на Хунгароринг, така че работата в свободните тренировки ще е много важна. Изпреварванията на това трасе никога не са били лесни, но медиум и софт типовете би трябвало да помогнат в това отношение – коментира моторспорт шефът на компанията Пол Хембри.

Екипите правят настройки за високо аеропритискане на Хунгароринг, тъй като колите вървят на пълна газ едва 10 секунди през цялата 4,381-километрова писта. Очаква се разликата между медиум и софт да е около 1 секунда на обиколка.