Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели ще предоставят по-меки гуми за Унгария

Пирели ще предоставят по-меки гуми за Унгария

57
0
гуми,Пирели

Пирели ще предоставят гуми софт и медиум за състезанието в Унгария, а не медиум и хард, както обявиха преди надпреварата във Великобритания.

След като стана ясно, че изборът на Пирели за състезанието на Хунгароринг е медиум и хард, отборът на Лотус изрази недоволството си от решението, като шефът операции на пистата Алан Перман каза, че тези смеси са прекалено твърди за характеристиките на трасето в Унгария.

След инцидентите от Великобритания обаче ФИА позволи на Пирели да предостави различни гуми за предстоящите надпревари. Те са с конструкцията от 2012 г. в комбинация със смесите от настоящия сезон.

Промяната с конструкцията от 2012 г. означава, че в Унгария вече не е необходимо да се кара с толкова твърда смес – коментира говорител на Пирели за BBC Спорт.

Спортният директор на италианската компания Пол Хембри потвърди промяната след запитване от ESPN:

Мисля, че ще видим същата комбинация отново. Според мен е правилно да отидем в Унгария със софт и медиум. Ако изберем софт и суперсофт мисля, че накрая всички ще са с четири питстопа, а те вече се борят с гумите.

През 2012 г. за състезанието на Хунгароринг също бяха предоставени гуми медиум и софт. Пирели обаче обясниха преди началото на шампионата, че смесите за сезон 2013 са по-меки от тези през 2012 г.