Начало BG спорт Маршавелов, Влъчков, Симеонов, Чаков и Патенов ще стартират първи на писта Дракон

Маршавелов, Влъчков, Симеонов, Чаков и Патенов ще стартират първи на писта Дракон

205
0
Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Lap.bg

Константин Маршавелов, Иван Влъчков, Симеон Симеонов, Христо Чаков и Огнян Патенов ще стартират от първа позиция съответно в своите серии Макси, Туринг, Спорт, Енеос и Лада на писта Дракон край пловдивското село Калояново, 5-и предпоследен кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Лидерът в шампионата в Макси Маршавелов със своето Мицубиши Лансър Ево 10 беше най-бърз и в двете квалификационни сесии днес, като във втората постигна 1:00.733 мин. Така пилотът на КА-2 Рейсинг изпревари с 0.577 сек Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 от екипа на Автротнас Рейсинг. „Имаме леки проблеми с окачването, по които работим в момента. Мисля, че до утре всичко ще е наред”, коментира Камбуров.

Шампионът за 2015 и 2016 г. също така заяви, че не е доволен от решението на Националния спортен трибунал към БФАС, с което му беше отнета победата в писта Стара Загора и върната на Маршавелов. Камбуров подчерта, че отсега нататък ще настоява правилата да бъдат спазвани по-упорито и ще търси правата си по съдебен ред.

Трети в Макси ще стартира Румен Киров със Субару Импреса, следван от Ивелин Йотков с БМВ Е30 и Александър Кръстев с Мицубиши Лансър Ево 9. Шести остана вторият в шампионата Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево след проблеми със скоростната кутия.

Иван Влъчков
Иван Влъчков

В серия Туринг Влъчков, който се състезава за екипа на Дамсцена Алба с Хонда Сивик, бе най-бърз в първата квалификация, като в нея изпревари Станислав Паришков с Опел Астра само с 0.064 сек. Във втората 19-годишният пилот вдигна темпото и слезе до 1:05.634 мин и остави Паришков на 1.001 сек зад себе си.

Трети ще стартира Косьо Йорданов от екипа на от Влъчков Рейсинг с Рено Меган, който остана на 1 десета зад Паришков. Следват Давид Будев от Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик и Стоян Апостолов (Хонда Сивик). При завършване на подиума Влъчков ще си осигури титлата за 3-а поредна година.

В серия Спорт лидерът в шампионата Симеон Симеонов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик също направи важна крачка към спечелването на короната, като беше най-бърз и в двете сесии, като най-доброто му време беше от първата – 1:09.336 мин.

На по-малко от 0.1 сек след него остана Деян Куманов (АСК Стара Загора) с Хонда Сивик, който също записа най-добрия си резултат в първата сесия. Трети се нареди Искрен Веселинов със същия автомобил от АСК Хобикар – Русе.

За Купа Енеос Чаков бе най-бърз в квалификациите на едномарковия шампионат, където всички карат с Ауди А4.Втори ще стартира Антоний Тонев. Той бе по-бавен с едва 0.031 сек, а трети на стартовата решетка ще застане Денислав Терзийски. Водачът във временното класиране на шампионата Венцислав Станев ще потегли от четвърта позиция, а от на 5-а ще е Кольо Карастоянов.

За Купа Лада Огнян Патенов с ВАЗ 2101 от Русе Кар Моторспорт постигна най-доброто време за деня в първата сесия – 1:11.072 мин и остави зад себе си на почти половин секунда Иван Лишев с ВАЗ 2101. Лишев води в шампионата само с точка пред Патенов.