Начало BG спорт Инцидент между Камбуров и Маршавелов прекрати състезанието на Дракон, Влъчков шампион в...

Инцидент между Камбуров и Маршавелов прекрати състезанието на Дракон, Влъчков шампион в Туринг

570
0

Инцидент между Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 и Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9) прекрати състезанието в серия Макси на писта Дракон, 5-и предпоследен кръг от шампионата на Затворен маршрут. Двамата се бореха за лидерската позиция, като в 11-ата обиколка при опит на Маршавелов да изпревари пилота на Автотранс Рейсинг на старт-финалната права, двамата се сблъскаха.

Косьо се озова в тревата и се завъртя, като за щастие се размина със снимащите в тази зона фотографи и журналисти. Беше показан червен флаг от официалните лица и състезанието беше спряно, като за момента няма решение кой е победител и дали ще има наказания. Съответно не се проведе и церемония по награждаване в тази серия.

В серия Туринг 5-а победа за сезона записа Иван Влъчков от Дамасцена Алба с Хонда Сивик, с което си осигури и титлата кръг преди края на сезона. Иван поведе след старта и бързо натрупа аванс пред Косьо Йорданов от Влъчков Рейсинг с Рено Меган. Последният стартира по-добре от втория от квалификацията Станислав Паришков с Опел Астра.

След това Паришков си върна второто място, но Косьо отново го изпревари и стана 2-и. Паришков пък получи технически проблем и се прибра в бокса. Близо зад Йорданов обаче беше Стоян Апостолов (Хонда Сивик). Ветеранът се възползва от грешка на Косьо в последната обиколка и го изпревари за 2-ото място.

В последния кръг от шампионата, който ще са проведе на 17-18 ноември на пистата Серес в Гърция, Влъчков ще кара за първи път в серия Макси с автомобила Sin Car R1 на Росен Даскалов, с който успешно кара за втора поредна година в GT4.

В серия Спорт лидерът в шампионата Симеон Симеонов с Хонда Сивик отпадна 6 обиколки преди края след предполагаем проблем със скоростната кутия. Пилотът на АСК Стара Загора водеше в състезанието до този момент. От това се възползва неговият съотборник Деян Куманов с Хонда Сивик, който спечели победата и остави зад себе си Александър Димитров (Хонда Сивик).

Трети стана Красимир Анчев с Хонда Сивик, след като движещият се на тази позиция Кристиян Христов от ЕФКО Рейсинг с Хонда Сивик получи повреда и спря 2 завоя преди финала. Така старозагорецът не успя да запише първия си подиум на Затворен маршрут в кариерата.

В Купа Енеос, където всички карат с автомобили Ауди А4, първа победа взе Денислав Терзийски. Той остави зад себе си Венцислав Станев и Анатолий Тонев. Най-бързият от квалификацията Христо Чаков завърши последен след технически проблеми с колата. За Станев това бе достатъчно да вземе титлата, като преди Серес има 28 точки аванс пред Кольо Карастоянов.

За Купа Лада потеглилият от полпозишън Огнян Патенов с ВАЗ 2101 спря с повреда още в първата обиколка. От това се възползва Иван Лишев с ВАЗ 2101 от АСК Диамо, който спечели победата, а с това и титлата в серията, като преди последния кръг на Серес има 26 точки аванс пред Патенов.