Начало BG спорт Пламен Камбуров на полпозишън в Серес

Пламен Камбуров на полпозишън в Серес

219
0
Пламен Камбуров

Пламен Камбуров от екипа на Автотранс Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9 ще стартира от полпозишън на Писта Диамо на Серес, последен 6-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Той изпревари само с 0.097 сек Иван Влъчков с Sin Car R1, който за първи път участва в серия Макси. 19-годишният пилот беше най-бърз в първата квалификация. Трети в решетката остана Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10, който получи повреда в двигателя в първата сесия и не участва във 2-ата.

„Мисля, че тракденят, който изкарах миналия уикенд тук на Серес, много ми помогна”, коментира Камбуров. – Според мен това допринесе за доброто време днес и първото място на стартовата решетка.” Камбуров и екипът му ще направят последни уточнения по настройките на автомобила утре.

Четвърто време постигна Цветан Илиев, който също кара със Sin Car R1 за Дамасцена Алба. Той се представи много добре, като не е карал в състезание на писта от 2012 г. насам, а в последните години се подвизава в картинга.

В Туринг в отсъствието на Влъчков полпозишънът убедително взе Станислав Паришков от Дианел Рейсинг с Опел Астра. Той изпревари с 2.429 сек Давид Будев от Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик. Трети остана състезателят на домакините Лазарос Скулариотис, следван от Стоян Апостолов от Елена Тийм с Хонда Сивик.

В серия Спорт най-бърз гръцкият състезател Христос Киртциос със Сузуки, който постигна най-добри времена и в двете сесии. Във втората той свали до 1:31.797 мин и остави зад себе си на 0.328 сек лидерът в шампионата ни Симеон Симеонов от АСК Стара Загора с Хонда Сивик. Неговият съотборник Деян Куманов също с Хонда Сивик за 3-ото място.

За Купа Енеос, където всички карат с Ауди А4, най-бърз и в двете квалификации беше осигурилият си вече титлата Венцислав Станев. По-добро постижение той записа в първата – 1:36.821 мин, като изпревари с 0.258 сек Кольо Карастоянов. Трети остана Васил Александров.

На първата редица в шампионата на Купа Лада са Иван Кожарски (1:34.555) и Иван Лишев (1:35.630 мин.) и двамата от екипа на Диамо съответно с ВАЗ 2105 и ВАЗ 2101. Последният си осигури титлата още в предния кръг на Дракон.