Начало BG спорт Пламен Камбуров с първа победа на планинско

Пламен Камбуров с първа победа на планинско

889
0
Пламен Камбуров
Пламен Камбуров

Пламен Камбуров от екипа на Вромос Рейсинг спечели планинското изкачване Гоце Делчев, 2-и кръг от националния шампионат. Това е първа победа за Камбуров с неговата Шкода Фабия R5 в тази дисциплина, който тази година няма да се състезава на писта, а ще се съсредоточи върху планинските състезания. Камбуров е най-бърз и в своята Категория 3, група Е1 от 3500 до 6500 куб.см.

Той беше най-бърз във 2-ия и 3-ия манш при променливи условия и мокро трасе с подобрения си автомобил, който е със задно крило и променена височина и геометрия.

В крайното класиране Пламен остави на почти 10 секунди втория Николай Златков от Проспийд с Ауди S1. Най-бързият от първия манш Васко Въжаров с Опел Астра претърпя инцидент във 2-ия.

Местата на подиума допълни Любен Каменов от Дамасцена Алба с Мицубиши Лансър Ево 8. Миналогодишният шампион Юлиян Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9 от Дунев Рейсинг остана 4-и. Най-бързият от тренировките Стефан Стоев със Силвър кар EF10 не разполагаше с истински гуми за мокро и остана едва 10-и.

Пети в общото класиране и първи в своята Категория 3 Група Е1 до 2000 куб.см се класира Иван Влъчков с Хонда Сивик. Пилотът на Дамасцена Алба изпревари с над половин минута втория в класа Косьо Йорданов с Рено Меган. Последният е 11-и в общото класиране).

Иван остави зад себе си много пилоти с по-мощни коли. „Получи се много добро състезание, каза Влъчков след края на деня. – Трасето предложи трудни моменти и беше наистина майсторско. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и семейството ми за помощта.“

Шести и победител в Категория 3, клас Е1 до 1600 куб.см. стана Искрен Веселинов с Хонда Сивик. След него 7-и е Тихомир Балевски със Субару Импреса, който е първи в Категория 3, група Е1 до 3500 куб.см. 12-и и победител в Категория 1, група A до 1600 куб.см стана Динко Иванов от АСК Стара Загора със Ситроен С2.

Отборно състезанието спечели екипът на Дамасцена Алба.