Начало Рали Победата ни надмина всякакви очаквания, заяви Макинен

Победата ни надмина всякакви очаквания, заяви Макинен

51
0

Спортният шеф на Тойота в световния рали шампионат Томи Макинен призна, че победата на Яри-Мати Латвала в Швеция е надминала всички очаквания на тима. Тя е била по-изненадваща дори от подиума на финландеца на рали Монте Карло в първия кръг от сезона, където той завърши 2-и.

„Много е трудно да намеря думите, които описват как се чувствам точно сега, каза Макинен. – Подиумът в Монте Карло бе неочакван резултат, но това (победата в Швеция) бе отвъд всякакви очаквания. Разбира се, че имахме късмет, но също така трябва да отдадем значимото на таланта на Латвала и целия екип, който работи във Финландия, Германия и Япония.”

С успеха Латвала излезе начело в шампионата при пилотите с 48 точки, а пилотите на М-Спорт Себастиен Ожие и От Танак се наредиха зад него съответно с 44 и 33 точки. При тимовете Тойота е на второ място с 53 точки, зад М-Спорт със 73 т.

„Толкова съм щастлив, заяви самият Яри-Мати. – Нямам думи да кажа какво е да спечелиш с нов отбор и кола още във второто си рали. Мисля, че направих най-добрият си суперспециален етап. Благодаря много на целия екип. Сега сме изключително мотивирани да продължим по този начин.

Нямам търпение да отидем в Мексико. Също така съжалявам за Тиери (Нювил, който катастрофира в последната отсечка в събота). Бил съм в подобна ситуация в миналото и знам как се чувства. Трябва да продължим да се подобряваме и да работим за това да постигнем целите си.”