Начало Картинг Победи за Хаджийски, Самуил Иванов, Апостолоски, Руйков, Ганчева и Боянов във втория...

Победи за Хаджийски, Самуил Иванов, Апостолоски, Руйков, Ганчева и Боянов във втория кръг във Враца

352
0

Враца прие втория кръг от националния шампионат по картинг на БФК-НКС, който се състоя този уикенд на обновеното трасе в града. За разлика от първия кръг, сега времето бе слънчево и топло. Пилотите също бяха повече, като се бореха за победите в 6 различни класа, обединени в 4 групи.

Победители в категориите No Gear Open, Rotax Junior, Rotax Senior, Mini, Mini BG и Rotax Micromax станаха Томи Хаджийски, Самуил Иванов, Васил Апостолоски, Любослав Руйков, Венцислава Ганчева и Давид Боянов.

Хаджийски, както и предните състезания, бе с класа над съперниците си и спечели и двата манша днес. В първия той остави зад себе си Илия Димитров и Йосиф Тошков.

Подиумът в No Gear Open

Във втория обаче не му беше толкова лесно. Отличен старт от 3-а позиция направи Габи Пецов. Той води в началото, след което бе изпреварен от Томи. Ветеранът обаче държеше втората позиция, но 5 обиколки преди края получи технически проблем и спря. Така втори завърши Тошков, който е 3-и в класирането за кръга, зад Димитров.

Много вълнуващи битки предложиха пилотите от Rotax Junior/Senior, които караха заедно, тъй като тези от по-малкия клас бяха само двама.

Единият от тях обаче – Васил Апостолоски бе най-бърз от всички. Той завърши първи и в двете състезания.

Двамата участници в клас Junior

Много комплименти заслужава другият пилот в класа Никола Георгиев. В първото си професионално състезание, в което Георгиев кара с шаси, закупено от екипа на Апостолоски и нов двигател, той се представи отлично. Движеше се с близко темпо спрямо това на пилотите пред него и не допусна никакви сериозни грешки.

Борбата само в Senior бе изключително оспорвана. В първия манш стана инцидент още в началото, след който Люсиян Савов и Виктор Върбанов излетяха от пистата и изостанаха. Начело излезе Калоян Генов, който дълго време държеше колоната зад себе си. Към края бе задминат от Лора Христова, която бе една от малкото без наказание и завърши първа в класа, следвана от Генов и Самуил Иванов. Общо четирима пилоти получиха санкции в този манш.

Призьорите в Senior

Във второто състезание страхотно каране направи Люси Савов, който от дъното на колоната бързо си проби път напред и излезе начело в Senior, като дори започна да притиска Апостолоски. 10 сек наказание за хлътнал спойлер обаче го пратиха от първо на трето място в класа.

Първи стана Самуил, следван от Генов, като двамата заеха тези позиции и в общото подреждане за кръга. Савов е 3-и, а Лора 4-а, след като не завърши състезание 2 заради проблем с машината.

В клас Mini 3-а победа от 3 състезания на трасето във Враца записа Любослав Руйков.

В първата надпревара той изпусна лидерството за кратко след старта спрямо Калоян Гьошев, но бързо си го върна и след това нямаше проблеми. Христо Младенов завърши 3-и, след като първоначално се бе озовал зад Деан Дамянов (4-и на финала). Въпреки че кара със счупена ръка в резултат на битов инцидент, Радослав Воденичаров превъзмогна болката и завърши 5-и.

Най-бързите на подиума в Mini

В състезание №2 Руйков води от старта до финала, като както и в първото, единствен слезе под 44 сек за обиколка. Гьошев отново завърши 2-и, следван от Младенов, който обаче имаше 3 сек наказание за настъпване на бялата линия и бе класиран 4-и, зад Стефановски, който този кръг за първи път кара към екипа на Pure Speed. В общото класиране за кръга Гьошев е 2-и, а Христо 3-и.

Пилотите в Mini BG и Rotax Micromax караха в обща група. В откриващата надпревара първа финишира Венцислава Ганчева, но заради 3 сек наказание тя бе класирана втора зад Давид Боянов. Последният е първи за Mini BG, a момичето стана победителка в манша за Rotax Micromax, следвана от Радослав Йорданов, който бе 3-и в общото подреждане. Той е син на известния автомобилен пилот на писта и планинско у нас Косю Йорданов.

Подиумът в Rotax Micromax

В състезание 2 Ганчева отново завърши първа и този път нищо не й попречи да спечели манша и кръга в Rotax Micromax. Радослав Йорданов финишира 2-и и зае тази позиция в общото класиране в Micromax за кръга. Трети остана в състезанието и за уикенда е Кристиан Зинков.

Боянов завърши 4-и в общото класиране във второто състезание, но това му бе напълно достатъчно да е победител в Mini BG за кръга. След него в генералното подреждане са Мартин Любенов и Калоян Балабанов.

Почетната стълбичка в Mini BG

Всички резултати от уикенда във Враца можете да видите на:

https://speedhive.mylaps.com/Events/1977463

Следващият кръг от шампионата ще е на 11-12 юни в Кюстендил, а седмица преди това ще има състезание на същото трасе в памет на Найден Петров, който почина миналата година.