Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Показаха новото Ферари F2003-GA

Показаха новото Ферари F2003-GA

55
0

Новото Ферари F2003-GA бе представено днес в Маранело. От екипа обясниха, че допълнението в името – GA – е в чест на починалия през януари почетен президент на ФИАТ Джани Аниели.
Основната концепция на автомобила не е променена особено от миналия сезон. Най-голямо внимание е отделено на увеличаване на аеродинамичната ефективност и още по-голямо снижаване на центъра на тежестта. Като цяло обаче всичко по колата е преработвано, за да пасне на работата на новия двигател 052 и гумите Бриджстоун.
Шасито е подобрено като дизайн и конструкция спрямо модела от 2002 г. В изграждането на целия болид са използвани нови материали, които спомагат за олекотяването, както и за намаляването размера на двигателя.
Пилотите на екипа Михаел Шумахер и Рубенс Барикело, които вдигнаха покривалото от автомобила, заявиха, че това е най-красивото Ферари правено някога.
– Смятам, че колата е прекрасна и се надявам да е бърза. Даваме най-доброто от себе си в продължение на години, така че не е изненада желанието ми да спечелим шампионата. Влюбен съм в този автомобил, в отбора и феневете – заяви петкратният световен шампион Шумахер.
Съотборникът му Барикело също изрази възхищението си от болида. Техническият директор Рос Браун от своя страна заяви, че новата кола е най-голямата стъпка напред, правена някога от отбора. Според него ще е наистина трудно Ферари да подобри представянето си от 2002 г., когато тимът спечели 15 от 17-те старта, но всички са готови да дадат всичко за успеха.