Начало Автомобилни новини Поредният страховит Корвет ще представят от ЛОМА в Есен

Поредният страховит Корвет ще представят от ЛОМА в Есен

64
0

Немската фирма LOMA Performance e готова с новия си тунинг пакет, който превръща Шевролет Корвет С6 в истински звяр. Вдъхновен от самолетите Бойнг 747 на американската армия, Лома С6 BlackforceOne ще се предлага боядисан в типичния за самолетите стелт черен мат, както и в матово сиво и матово бяло, които са типични за самолетите Юрофайтър.

Колата е с 20см по-широка от стандартния Корвет С6, като разширенията за калниците и страничните престилки са изцяло карбонови. От същия материал са изработени също и предното крило, дифузьорът в задната част, както и задният спойлер.

И имайки предвид изключително агресивната визия и гръмкото име, няма как да не очакваме под капака на BlackforceOne да има мощ в изобилие. Доработеният двигател на модела достига мощност от 794 конски сили, които след загубите се превръщат в 675 к.с. на задните колела. За предаването й се грижи преработена трансмисия с карбонов спортен съединител, както и карбонови диференциали,а освен тях нова е и супер-леката спортна изпускателна система.

Така спринтът от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а максималната скорост на автомобила е 330 км/ч. От LОМА обаче твърдят, че целта им не е била прекалено внушителна максимална скорост, а по-скоро силното ускорение през целия диапазон.

Окачването е изцяло регулируемо, а джантите са произведени от OZ Racing и имат размери от 19 и 20 инча съответно отпред и отзад. За справянето с бруталната мощ пък се грижат карбоново-керамични спирачки на фирмата Mov’it, чието общо тегло е с над 25 килограма по-ниско от тези на най-силния вариант на серийния Кoрвет – Z06.

Интериорът пък се характеризира с карбонови кори на вратите, както и специална кожа Алкантара, а освен нея се предлагат и още 300 различни видове кожа.

Базовата цена за LOMA Blackforce C6 ще бъде 190 000 евро, а бройките, в които той ще бъде произведен, ще бъдат само 25. Дебютът му пред публика ще се състои на започващото този уикенд автошоу в Есен.