Начало Автомобилни новини Порше показа фейслифт версията на 911 GT3

Порше показа фейслифт версията на 911 GT3

39
0

Порше показа променената и малко по-мощна фейслифт версия на 911 GT3, която ще дебютира официално на автосалона в Женева през март.

Много от промените по екстериора на автомобила са подобни на тези, които получиха и другите членове на семейството 911, но при GT3 те имат уникален лек състезателен привкус. Предната броня е малко по-ниска, с по-големи въздушни отвори, продиктувани от повишената мощност. Биксеноновите фарове са модифицирани. Задната броня и антикрилото също са нови, а задните светлини вече са с LED- светлини.

Боксеровият шестцилиндров двигател е с повишен работен обем, който вече достига 3.8 литра и разполага с мощност от 435 конски сили или с 20 повече от преди. Това позволява на новото GT3 да спринтира от 0 до 100км за 4.2 секунди. Максималната скорост вече е 310 км/ч.

Системата за стабилност и тракшънконтрола също са модифицирани, за да отговорят на повишената мощност на колата. Новата версия на PSM (Porsche Stability Management) системата позволява на водача да деактивира системата за стабилност и тракшън-контрола в няколко последователни стъпки. Карбоново-керамични спирачки отговарят за безупречното спиране на автомобила.

Базовата цена за новото GT3 в Германия ще бъде 116 947 Евро с включени такси.