Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Повредата в двигателя на Перес притеснява Мерцедес

Повредата в двигателя на Перес притеснява Мерцедес

65
0
Андреас Микелсен,Себастиен Ожие,Яри-Мати Латвала

Повредата в задвижващата система на в болида на Форс Индия Серхио Перес по време на Гран при на Франция е притеснила екипа на Мерцедес. Това заяви спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф.

Немският производител пусна в употребата новата си спецификация на мотора, означена като 2.1. Първоначално бе предвидено тя да дебютира в предния кръг в Канада, но заради технически проблем – отклонение от 0,02 мм при звено на коляновия вал, тя бе отложена за Франция.

В другите 5 коли, използващи агрегата на Мерцедес, проблеми не възникнаха, което обаче не означава, че в Бракли и Бриксуорт трябва да са спокойни, тъй като това е едва първи уикенд за новия мотор и технически проблем на толкова ранен етап е притеснителен.

„Ако в една от 6-те ни задвижващи системи има проблем, който, както разбрахме, се състои в загуба на налягане на водата, трябва много внимателно да видим какво се е случило, каза Волф.

– Но е много трудно да се каже дали новият мотори ни изведе отново на върха. Данните от квалификацията показваха, че най-бързата кола на правите бе тази на Кими. Но смятаме, че той караше с различна аеродинамична конфигурация.“

Според Волф също така задвижващите системи на Мерцедес, Ферари и Рено са много близки помежду си като представяне. И целта пред всеки един от тях е да се постигне подобрение, без това да влияе на надеждността.