Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянето на Ред Бул в Испания не показва потенциала на болида, смята...

Представянето на Ред Бул в Испания не показва потенциала на болида, смята Хорнер

33
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул,тест Силвърстоун

Представянето на Ред Бул в Гран при на Испания не показва пълния потенциал на болида. Това смята спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер. В надпреварата Макс Верстапен отпадна след инцидент още в първите 2 завоя, а Даниел Рикиардо завърши 3-и, но на 1 минута и 15 секунди зад победителя Люис Хамилтън.

Според Хорнер обаче разликата в темпото е било толкова голяма заради занижените настройки на задвижващата система и на това, че Рикиардо не се е чувствал комфортно с поведението на колата. В квалификацията изоставането на Верстапен спрямо Хамилтън бе 0.6 сек., а на Рикиардо 1 сек.

„Ако погледнете уикенда като цяло, определено решихме някои от проблемите си и направихме прогрес по отношение на колата, каза Хорнер. – Мисля, че Макс нямаше късмет на старта. Той беше от външната страна, но Валтери удари Кими и стана верижна реакция, като Райконен се блъсна с Макс. Беше разочароващо да загубим Макс още в първата обиколка.

След това Даниел имаше самотно състезание, възползвайки се от отпадането на Ботас. И след средата на състезанието в повечето време той беше с намален режим на двигателя, за да го съхраним. Все пак темпото на водещите коли беше сериозно и имаме още много неща за вършене. Но направихме прогрес този уикенд.“

Хорнер също така призна, че има какво да се желае още и при работата с гумите, като Рикиардо е имал проблеми с тях в последния сектор през целия уикенд. И ако това бъде разрешено, то ще могат да се извлекат още няколко десети от секундата на обиколка.