Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преживявам най-трудния период в кариерата ми в F1, призна Ботас

Преживявам най-трудния период в кариерата ми в F1, призна Ботас

72
0
Валтери Ботас

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас призна, че в момента преживява може би най-трудния си период в кариерата си във Формула 1 досега.

Финландецът се представяше на много високо ниво в първата половина от сезона, но в последните състезания е далеч от скоростта на своя съотборник и лидер в шампионата Люис Хамилтън. В отминалия кръг в Малайзия Ботас завърши едва 5-и, докато британецът стана 2-и.

„Със сигурност е трудно, каза Ботас. – Ако трябва да бъда честен, това може да е най-трудния ми период в кариерата ми в F1 досега по отношение на това как се чувствам всеки път, когато се кача в колата. Искам да съм на добро ниво и не правя това от известно време поради различни причини. Има много въпросителни за мен и определено искам да обърна нещата.“

Ботас смята, че при него проблемите са се натрупали, като става въпрос за трудности в намирането на добрия баланс, което води до това температурите на гумите да не се на нужните стойности. Последно води до допълнителни проблеми с поведението на болида.

„Имам трудности основно с предната част, което не се е случвало много пъти тази година, обясни още Валтери. – Сега в средата на завоите изпускам много предницата. Така колата трудно завива и предната лява гума прегрява, а всичките гуми се пързалят във високоскоростните завои. Така се получаваше през целия уикенд на Сепанг, като аз карах с новия аеродинамичен пакет.“