Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем със скоростната кутия тормозил Фетел

Проблем със скоростната кутия тормозил Фетел

70
0

Четвърти и пети останаха Себастиан Фетел и Марк Уебър в Гран при на Канада. След доста напрегнат уикенд това бе прието добре в тима им Ред Бул.

– Бях изненадан, че влязох в бокса като лидер, а излязох четвърти. Но според мен всичко, което предвиждахме, се случи. Съперниците влязоха рано за нови гуми и обикновено в тази надпревара би трябвало да се върнат на пистата в трафик. Това обаче не стана и ни изпревариха, така че трябва да разбера какво се случи там. Иначе имах проблем със скоростната кутия след изминаване на около половината дистанция и се наложи да намаля. Освен това в трафика загубих 6 секунди аванс спрямо Дженсън [Бътън] за две обиколки, а накрая нямах шанс да се боря за подиума – бе коментарът на Себастиан Фетел.

Марк Уебър от своя страна бе категоричен, че гумите са изиграли ключова роля за изхода от състезанието, а той и тимът му са направили всичко по силите си в битката на трасето.

– Имах объркани чувства по отношение на наказанието от сутринта (пет места назад на грида заради сменена скоростна кутия – б.р.). Направих няколко добри тура след старта, но гумите бързо се съсипаха и трябваше да вляза в пита по-рано, отколкото ми се искаше. Във втората част бях напред и контролирах разликата с Люис. Опитвах се да вървя с постоянно темпо, но гумите не го позволяваха. Накрая не се изненадах особено от това, че бях пети след втория си бокс и свалих скоростта, за да пазя болида за следващата надпревара – призна австралиецът.