Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми за Заубер в първата тренировка

Проблеми за Заубер в първата тренировка

41
0

Сериозни проблеми нападнаха тима на Заубер в първата тренировка за Гран при на Австралия. Първо Камуи Кобаяши удари обозначителен конус и строши предното си крило. Малко след това същият елемент напълно се откачи от колата му и предизвика второ спиране на сесията. Накрая Заубер-ът С29 на Педро де ла Роса спря на трасето заради повреда на съединителя.

– Като цяло колата се усеща по-добре, отколкото в Бахрейн, а това е добра новина – разясни испанският пилот. – Разбира се, повече време на пистата щеше да помогне да намерим и по-добри реглажи, но не мога да се оплаквам, след като поработих и на суха писта.

За Кобаяши първата сесия приключи след повторното падане на крилото от колата му, което му коства загуба на ценно време с оглед на дъжда следобед. Въпреки това японецът се чувства чудесно на Албърт парк и ще работи упорито в последния час преди квалификацията, за да реши основния си проблем, а именно – цялостната липса на прилепяне.

– Счупен компонент от закачването на предното крило бе причината за откачането му при колата на Камуи – разясни ситуацията техническият шеф Вили Рампф. – Иначе сутринта изпробвахме ново задно крило, но така и не събрахме достатъчно информация. Затова решихме да използваме предишната версия и да се съсредоточим върху настройките. Заради дъжда след обяд обаче така и не можахме да приключим програмата си. Въпреки това смятам, че разполагаме с добра база – допълни той.