Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Противоречивата Гран при на Бахрейн не повлия на гледаемостта на F1

Противоречивата Гран при на Бахрейн не повлия на гледаемостта на F1

32
0
Гран при на Бахрейн

Противоречивата Гран при на Бахрейн, предизвикала толкова обсъждания морално и правилно ли е спортът да провежда кръг в държава с особено изострена политическа обстановка, не повлия на гледаемостта на състезанието.

Твърдението е на Джим Райт, който е работил по време на кариерата си в Уилямс и Върджин (сега Маруся) като маркетинг специалист. Той сподели вижданията си пред британския Гардиан след приключване на уикенда в Бахрейн.

От тази Гран при ще има доста позитиви. Не коментирам решението на ФИА и носителя на търговските права да се отиде в страната, но повечето отбори се справиха изключително добре в тази толкова нелека ситуация. На тази база според мен повечето хора ще останат доволни. Да, Формула 1 бе натоварена с определени негативи, бяха направени и доста тежки коментари, но не стана нищо непоправимо – обяснява Райт.

Друг специалист от спорта (но пожелал да остане анонимен) потвърди, че нищо съществено не се е променило за F1:

Хората с афинитет към спорта ще продължават да го харесват. Отделен въпрос е дали събитията от миналата седмица би трябвало да се разглеждат в определен контекст.

Дори смъртта на активист за човешки права в съботата на миналия уикенд не повлия на телевизионната аудитория. Конкретно във Великобритания пикът на зрители по ВВС бе 4,1 млн. души за състезанието (за Sky няма данни).