Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първата тренировка в Бахрейн е безсмислена, смята Хамилтън

Първата тренировка в Бахрейн е безсмислена, смята Хамилтън

49
0

Люис Хамилтън смята, че първата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн принципно е безсмислена. Според пилота на Мерцедес тя не помага с нищо за подготовката на пилотите за състезанието, тъй като се провежда доста рано през деня на фона на останалите сесии. А тогава температурите са доста по-високи. Вчера сесията започва от 14 часа местно и българско време, докато квалификацията и състезанието ще са днес и утре от 18 часа.

„Винаги ми е било странно защо се провежда тази тренировка в този час, коментира Хамилтън. – Това е най-неприятният период от деня, защото е толкова горещо. Температурата на асфалта е 60 градуса. Тази сесия е загуба на време. Условията се отразяват зле на колата. За нас пилотите не е кой знае какво, но това има влияние върху гумите. Те се разтапят, а ти се пързаляш без никакво сцепление. Ужасно е да караш в такова време. А нищо не научаваме от тренировката, защото във втората условията са съвсем различни.”

По отношение на представянето на колата, Хамилтън заяви, че то е било нормално, като във втората сесия е успял много по-добре да разбере как се държи тя като настройки и спрямо конкурентите. „Разликите бяха много малки, като Ферари бяха най-бързи, каза Люис. – В състезателни условия изглежда те са няколко десети от секундата по-бързи. Затова очаквам страхотна битка с тях в неделя. Ще работим колкото можем по-здраво, за да намалим тази разлика.”

„Събрахме доста добри данни от втората тренировка, в която правихме къси и дълги серии, заяви другият пилот на тима Валтери Ботас. – Колата се усещаше добре. Определено можем да я направим по-добра, но беше позитивен старт. Наистина беше по-тежко да се кара с тези нови коли в тази жега. Изглежда че същата тенденцията продължава, като разликите с Ферари са много малки. Но от Ред Бул изглеждат също добре.”