Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен пред Алонсо в последния ден на Каталуня

Райконен пред Алонсо в последния ден на Каталуня

104
0

Кими Райконен с Ферари бе най-бърз в последния 8-и ден от тестовете на пистата Каталуня край Барселона. С гумите хиперсофт, които са най-новите и най-меките на Пирели, финландецът постигна 1:17.221 мин и изостана само с няколко стотни от най-доброто време за всички дни на съотборника си Себастиан Фетел от предния ден.

Втори за деня завърши Фернандо Алонсо с Макларън, който също с хиперсофт записа 1:17.784 мин. Испанецът отново имаше технически проблеми с колата, като спря на завой 7 с теч на масло сутринта. Оказа се, че има повреда в турбото и е нужно да бъде сменена цялата задвижваща система.

Трети се нареди Карлос Сайнц от Рено на 0.3 сек от Алонсо със същия тип гуми – хиперсофт, следван от Даниел Рикиардо с Ред Бул. Сайнц пропусна цялата сутрешна сесия заради повреда в скоростната кутия.

Валтери Ботас с Мерцедес остана с 6-о време, но финландецът го постигна с гумите медиум, като разликата от 1.6 сек спря Райконен с много по-твърди гуми е повече от окуражителна за Сребърните стрели.

Пред него 5-и се нареди Ромен Грожан с Хаас, който записа най-много обиколки от всички пилоти – 181. Ботас и Хамилтън с двете коли на Мерцедес записаха най-много турове отборно – 201.