Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Рено ще са по-добре подготвени за 2015 г., твърди...

Ред Бул и Рено ще са по-добре подготвени за 2015 г., твърди Хорнер

26
0
Даниел Рикиардо

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че тимът от Милтън Кийнс и Рено ще са по-добре подготвени за следващия сезон във Формула 1.

Четирикратните световни шампиони и френският производител на задвижващи системи се сблъскаха с доста проблеми през 2014 г. Хорнер обясни, че дефицитът в мощността се оказал по-голям, отколкото в тима очаквали.

Англичанинът неведнъж заяви след края на сезона, че всъщност представянето на Ред Бул е повече от добро, като се има предвид, че по време на предсезонните тестове RB10 едва успяваше да завърти няколко обиколки.

– Смятам, че поне знаем какво трябва да постигнем – обясни Хорнер пред crash.net. – Още през миналата година имаше слухове, че Мерцедес имат сериозно предимство по отношение на мощността. Знаехме, че вероятно ще направят добър агрегат, но не мисля, че осъзнавахме колко голяма ще е разликата. Сега вече сме наясно колко е дефицитът, знаем, че трябва да намалим изоставането си и това е съвсем ясна цел.

Хонда се завръща във Формула 1 догодина, като Хорнер заяви, че Ред Бул не може да си позволи да се разсейва с предположения какво би извадила японската компания като задвижваща система:

– Според мен е загуба на енергия да се тревожим какво вършат други. Цялото ми внимание отива за поправяне на нашите проблеми. Вършим възможно най-добрата работа, като страхотното нещо в нашия спорт е, че на всеки две седмици разбираш дали си достатъчно силен или не. Уверени сме в собствените си сили, както и в Рено, в това, че те ще се справят с техните грижи от изминалата година. Смятам, че правилният подход е да се фокусираш върху себе си, да се опитаме да настигнем Мерцедес, а не да гледаме към други.