Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Дори да не сме на първа редица, колата ни е силна...

Рикиардо: Дори да не сме на първа редица, колата ни е силна в състезание

54
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо смята, че с тима си Ред Бул е сред фаворитите за победа в Азербайджан този уикенд. Австралиецът бе най-бърз в петъчните тренировки на пистата в Баку.

„Според мен неколцина от нас ще са близо един до друг. Не съм сигурен колко по-бързи могат да са съперниците в квалификацията. Но дори да не се класираме на първа редица, колата ни е много силна в състезателен режим. Все още сме сред фаворитите. Мисля, че карам добре – чувствам се комфортно, а това е важно на улично трасе”, коментира австралиецът.

„Днес нямаше някакви проблеми. Балансът бе сравнително нормален. По принцип пистата е с ниско сцепление и при това положение никога не очакваш колата ти да е перфектна. Доволен съм от автомобила си предвид условията. Вървеше наистина силно в тесните участъци. Чувствах се добре във втори сектор през целия ден. Но както винаги, останалите ще вдигнат скоростта в квалификацията и смятам, че вероятно ще губим малко повече в първата и последната секция на трасето. Втори сектор ще е ключов за нас.”

„Единственото, което ще влошава поведението на колата, е вятърът. А той ще е доста агресивен през следващите два дни, но положението е едно и също за всички”, допълни Рикиардо.