Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не беше един специфичен проблем

Райконен: Не беше един специфичен проблем

137
0

Кими Райконен изкара изключително труден следобед на пистата до Шанхай. Финландският пилот на Ферари завърши пети в Гран при на Китай – зад пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо, които изпревари във вчерашната квалификация, докато съотборникът му Себастиан Фетел се качи на подиума.

Кими не скри раздразнението си по време на състезанието. Той ядосано поиска да разбере какво се случва на излизането от 12-и завой, заяви, че не може да превключва на определен режим, както и че му липсва въртящ момент. Освен това имаше грижи с гумите и последен от пилотите в челото спря за гуми във финалната част на надпреварата.

„Не беше един специфичен проблем”, обобщи в падока след финала ситуацията Райконен. „Колата вървеше добре, когато гумите бяха свежи, но като че ли предните бързо се износваха. На писта като тази това означава голяма загуба на време в обиколката. Нямаше и някакъв конкретен проблем с мотора, просто не работеше като хората при излизане от завоите. Настройките също не бяха на 100% поради липсата на изпитания в петък. Мисля, че можехме да постигнем по-добър резултат, но каквото – такова.”

Финландският пилот сподели също така, че с екипа не са били наясно как ще се развият нещата на трасето и затова не пусна Фетел.

Що се отнася до влизането му в бокса към края, то коментарът му бе: „Трябва да видя какво се случи. Много е лесно да се съди след финала, но понякога стават такива неща.”