Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Различни стратегии очакват от Пирели за надпреварата в Китай

Различни стратегии очакват от Пирели за надпреварата в Китай

52
0

Различни стратегии от страна на пилотите очакват от Пирели в уикенда за Гран при на Китай. Причината за това е, че за надпреварата в Шанхай италианският доставчик е номинирал типовете медиум, софт и ултрасофт. По този начин типът суперосфт бива прескочен.

Смята се, че освен различен подход при избора на типове гуми в хода на уикенда, би трябвало да наблюдаваме и по 2 питстопа от всеки пилот. Както се видя в Бахрейн обаче, гумите тази година са доста издръжливи, като Фетел спечели след 40 обиколки с типа софт.

Затова и сега в Шанхай много пилоти може да опитат да изкарат състезанието с един стоп, потегляйки със софт и преминавайки към медиум преди средата. Тази тактика е по-вероятна за пилотите извън топ 10 в квалификацията, които ще имат свободен избор за това с какви гуми да стартират.

За пилотите, достигнали 3-ата част от квалификацията изглежда има 2 варианта. Старт с ултрасофт и преминаване към медиум в опит да се затвори дистанцията с един бокс. Това обаче няма да е никак лесна задача, тъй като в Китай има няколко много бързи завоя и нивото на износване е голямо.

Другият вариант е потегляне с ултрасофт и две смени за 2 комплкета софт или за един софт и един ултрасофт в зависимост от нивата на износване.

По правилник пилотите трябва да запазят един комплект ултрасофт за 3-ата част на квалификацията, а за състезанието да заделят по един чифт софт и медиум като само единият е задължителен за използване.

Минималното задължително налягане на гумите, постановено от Пирели, е 21.0 psi за предните и 20.0 за задните. Максималният разрешен кембър на предните гуми е -3.50 градуса, а на задните -2.00 градуса.

Изборът на типове гуми на всички пилоти можете да видите в графиката вдясно: