Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разполагаме със солидна платформа за останала част от сезона, убеден е Верстапен

Разполагаме със солидна платформа за останала част от сезона, убеден е Верстапен

56
0
Nissan Juke NISMO RS

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо се класираха пети и шести в квалификацията за Гран при на Испания.

„Това беше много добра квалификация – всичко премина гладко и нямахме проблеми”, коментира Верстапен. „Колата определено бе най-добрата, с която съм разполагал през сезона досега. Бях много доволен и от баланса. Чудесно постижение е да сме само на шест десети от секундата от полпозишъна, особено в сравнение със секунда и половина в Сочи. Тимът се труди много, за да подготви новостите за болида, които са наистина много.”

„Постоянно проучвахме новите компоненти и как работят. След като веднъж намерихме добри настройки, вече се чувствах чудесно и това доведе до успешна квалификация. Направили сме стъпка напред и имаме солидна платформа, върху която да надграждаме през останалата част от сезона. Ще продължим да работим, за да намалим още повече разликата.”

Рикиардо допълни, че никой в отбора не е очаквал – дори с новостите – да вземат полпозишън на Каталуния.

„Аз все още съм на около секунда от най-бързите в квалификацията, но Макс е по-близо, което е добре за отбора”, продължи австралиецът. „Аз лично имах проблеми във финалния сектор, най-вече в последните два завоя. Просто не успявах да премина с достатъчно скорост през шикана. Там и губех най-много време. За останалата част от обиколката направихме каквото можахме. Сега имаме доста приличен баланс във високоскоростните завои. Автомобилът има още потенциал, който трябва да отключим, но този уикенд определено открихме нещо и разликата с лидерите е по-малка.”

Даниел каза също така, че според него в състезанието вероятно ще води битка със съотборника си, но тимът все пак ще опита да се бори с Ферари и Мерцедес.