Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не смята, че е имал лоша стратегия в състезанието

Райконен не смята, че е имал лоша стратегия в състезанието

55
0
Кими Райконен,Себастиан Фетел

Кими Райконен не смята, че стратегията му в Гран при на Австралия е била лоша и не му е позволила да се бори за победата. Ледения завърши 3-и, зад Фетел и Люис Хамилтън.

Пилотът на Ферари спря първи от водещите пилоти за смяна на гуми в края на 18-ата обиколка, слагайки софт. Така в екипа се опитаха да направят пресичаща стратегия спрямо водача Хамилтън.

Британецът обаче имаше аванс от 3 сек и влезе за смяна още в следващата обиколка след стопа на Кими и излезе на над 3 сек пред него. Във Ферари обаче изчакаха с бокса на Фетел и той дойде в периода на виртуална кола за сигурност, което го изведе пред Хамилтън и в последствие му осигури и победата.

Запитан дали съжалява за решението да бъде първият пилот в челото, който спира в бокса, финландецът отговори: „Не. Не знаех точно какво се случва. Беше много ясно какво правим и понякога просто нямаш късмет. Поне записахме добър отборен резултат днес с двете коли на подиума.

Със сигурност искам по-добри резултати, но все пак имахме добра скорост през целия уикенд. Не беше зле. Доволен съм от колата. Със сигурност има неща за подобряване. Смятам, че можахме да бъдем още по-бързи. Ако чувството, което имам за колата се запази, ще можем да сме в битката през целия сезон.“