Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен с две опции за 2014 г.

Райконен с две опции за 2014 г.

43
0
Кими Райконен

Кими Райконен има две опции във Формула 1 за сезон 2014 г., сподели самият той в интервю за списание Аутоспринт. Световният шампион за 2007 г. обаче не назова какви са вариантите му в спорта.

Бъдещето на финландеца тепърва ще се обсъжда още по-сериозно, тъй като името му се спряга от известно време във връзка с екипа на Ред Бул. Марк Уебър има едногодишен договор с тима от Милтън Кийнс и има вероятност да не го поднови. Отношенията между австралиеца и съотборника му Себастиан Фетел се обтегнаха отново след Гран при на Малайзия. Марк отказва да обсъжда въпроса, като заедно и той, и тимът обясниха многократно, че в Ред Бул пилотите за следващия сезон се решават през лятото. Междувременно се появи информация, че Уебър е подписал договор с Порше и остава той само да бъде обявен в подходящия момент.

Покрай всичко това неизменно се заговори и за евентуални заместници на австралиеца, като най-често споменаваното име е точно това на Райконен. Състезателят на Лотус засега неизменно повтаря, че е съсредоточен върху настоящия сезон и ще мисли за догодина, когато му дойде времето.

Ще взема решение в подходящия момент – повтори Кими и пред Аутоспринт. – Работя в тази среда достатъчно дълго, за да знам, че единственото нещо, което има значение, е да откриеш правилните за себе си условия.

На въпрос какви все пак са опциите му за 2014 г., той отговаря:

– Зависи. Бих казал, че имам две, но във Формула 1 никога не се знае съвсем точно.

Райконен изкара две години в световния рали шампионат, откъдето се върна в началото на 2012 г. Понастоящем се състезава за втори пореден сезон с Лотус и има изключително постоянно представяне. Когато обаче стане дума за бъдещето, Кими не мисли кой знае колко напред.

Не съм правил планове. Всъщност никога не планирам. Ако утре осъзная, че вече не харесвам всичко това, веднага ще си тръгна. Наясно съм, че в живота идва момент, когато започваш да искаш различни неща. В F1 посвещаваш на практика цялото си време на спорта и не можеш да вършиш кой знае какво друго. Вероятно някой ден ще ми се прище да спра да пътувам, да имам нормално битие. Но засега състезанията продължават да ме радват – допълни финландецът.