Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Добър резултат след разочароващ уикенд

Райконен: Добър резултат след разочароващ уикенд

59
0

Кими Райконен приветства своето трето място по време на Гран при на Турсия след трудния уикенд за него.

Пилотът на Скудерията имаше проблем с трансмисията още в петъчната сутрешна тренировка, а след това след своя грешка той се представи разочароващо и по време на квалификацията, която му отреди четвърто място на стартовата решетка и стартиране от мръсната страна на пистата. На старта пък Райконен се докосна със своя сънародник и конкурент в Макларън Хейки Ковалайнен, като в резултат на това довърши състезанието с повредено предно крило.

И въпреки всичко това Кими успя да се бори за втората позиция, въпреки че накрая трябваше да се задоволи с последното място на почетната стълбичка.

„Не направих добър старт. Доближих се много (до Ковалайнен) при спирането, влязох отвътре и намалих. Той обаче зави малко навътре и се докоснахме. Аз ударих предното си крило, а той спука гумата си. Това са състезанията.”

„Решихме да ползваме предното крило през цялото състезание, тъй като е необходимо прекалено много време за смяната му. Беше труден уикенд, но поне успяхме да спечелим малко точки.

Световният шампион призна, че повредата на предното му крило не е повлияла фатално на поведението на автомобила му, но ситуацията определено не била идеална.

„Не беше прекалено страшно, но никога не помага да караш с повредено предно крило. Трудно е да се каже колко по-бързи щяхме да сме, ако карахме с нормално крило, но определено това не ти помага.”

Накрая Райконен сподели, че е недоволен от грешката си по време на квалификацията, но определено е доволен, че след разочароващия уикенд като цяло за него той е загубил само две точки от своя основен конкурент в момента Люис Хамилтън. В момента финландецът има 35 точки, докато Хамилтън и съотборникът му във Ферари Фелипе Маса имат по 28.