Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Вече забравих за разочарованието в Истанбул

Райконен: Вече забравих за разочарованието в Истанбул

38
0

Световният шампион Кими Райконен твърди, че не е особено притеснен от наречения от него разочароващ уикенд по време на Гран при на Турция.

Финландецът така и не успя да отговори на темпото на своя съотборник Фелипе Маса, който пък спечели състезанието, стартирайки от пол позишън. Райконен от своя страна трябваше да се задоволи с третото място зад Люис Хамилтън с Макларън.

„Дойдох в Истанбул с предимство от 9 точки, а сега съм 7 точки напред. Няма голяма разлика. Имах наистина труден уикенд. Започна с един проблем и продължи с друг. За
Щастие, не завърших на толкова лоша позиция. Исках да се боря за победа, но това са състезанията.”

„Понякога просто всичко тръгва погрешно от самото начало на уикенда. Затова се концентрираш, за да спасиш максимално много, както направих в Турция. Не мога да бъда прекалено разочарован с оглед на началото на надпреварата.”

Райконен твърди, че вече е оставил зад себе си разочарованието от Истанбул и гледа с нетърпение към Монако. Той напомня, че досега през този сезон единствено уикендът в Барселона е минал без никакви проблеми, а сега се надява и Монако да премине така. Той подчертава, че ще има два дни на тестове във Франция, когато да бъдат тествани различни нови решения за болидите.