Начало Рали Райконен завършва 13-и в рали Лапландия

Райконен завършва 13-и в рали Лапландия

30
0

Шампионът във Формула 1 за 2007-ма Кими Райконен финишира успешно и се класира на 13-та позиция в първото си професионално рали.

Финландецът все участие в рали Лапландия, където измина 230 километра по заснежените и заледени скоростни отсечки зад волана на Фиат Гранде Пунто S2000.

Той финишира на по-малко от 7 минути зад победителя Юха Сало, но пък за сметка на това изпревари с повече от 7 минути бившия двукратен шампион във Формула 1 Мика Хакинен, който се състезаваше с Митсубиши Лансер ЕВО 9.

Въпреки това обаче бившият двукратен световен рали шампион Маркус Грьонхолм заяви, че все още не е особено уверен във възможностите на пилота на Ферари във Ф1.

Все още е трудно да се каже за Райконен. Той може и да е страхотен пилот, но аз не мисля, че той може да се научи да кара (в ралита) веднага‘,
заяви 40-годишният Грьонхолм.

Бившият пилот на Заубер и Ферари във Формула 1 Мика Сало също бе участник в ралито, но най-бърз от бившите пилоти във Ф1 бе Джей Джей Лехто, който финишира девети, изпреварвайки Кими Райконен с една минута.