Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: На Ред Бул вече им е трудно. Макларън има най-цялостния...

Ралф Шумахер: На Ред Бул вече им е трудно. Макларън има най-цялостния пакет в момента

4761
0
Макс Верстапен, Ландо Норис, Ред Бул F1, Макларън F1
Макс Верстапен и Ландо Норис; снимка: Ред Бул Контент Пуул

На отбора на Ред Бул вече му е трудно в борбата за шампионатите във Формула 1 – по-рано, отколкото Ралф Шумахер предвиждаше, заяви самият бивш F1 пилот. В свой коментар за Formel1.de той посочи, че RB20 дори не е най-добрата кола понастоящем. Според Ралф Шумахер Макларън има най-цялостния пакет понастоящем.

„Всичко е прекрасно, когато печелиш. А и честно казано, те спечелиха повечето състезания. Въпросът е какво ще се случи оттук нататък.“

„Върху Кристиан Хорнер все още има огромно напрежение, което той трябва да овладее. Това се отнася и до хората в мениджмънта. А във Формула 1 точно това е опасното…“, посочи Ралф Шумахер.

„За Ред Бул има висок риск да изпадне в посредственост в момента. Мислех, че да се твърди такова нещо за 2026 г. е прекалено остро, но то всъщност още от тази година им е трудно“, каза още той.

Според Ралф Шумахер освен това ако Ред Бул не предостави на Макс Верстапен най-бързия автомобил, то нидерландският пилот ще си тръгне от отбора, с който спечели три титли досега. Бившият пилот от Формула 1 смята, че възможността Верстапен да отиде в Мерцедес все още съществува.

„Макс Верстапен ще търси най-добрата кола. А едно нещо е ясно: в момента това не е Ред Бул. Макларън има най-цялостния пакет. Ред Бул-ът просто трудно се кара. Без фактора „Макс“ те нямаше да спечелят и на Имола“, бе убеден Ралф Шумахер

„Според мен на теория колата (на Ред Бул) работи страхотно. Има обаче ограничения, включително по отношение на аеродинамичната стабилност, заради които се налага да я натискат много сериозно и вече не могат да се качват на бордюрите или да преминават по неравности. Мисля, че това е проблем. Голям проблем. И ако не се справят с него, Макс ще скъса в някакъв момент пъпната връв“, допълни бившият състезател, който сега е експерт в телевизионния екип на Скай Спортс Германия.

Все още се смята, че Тото Волф е готов да чака още решението на Макс Верстапен – чак до октомври.