Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф: Във Ферари има номер едно, но това не е Маса

Ралф: Във Ферари има номер едно, но това не е Маса

70
0

Въпреки че Фелипе Маса спечели Гран при на Турция в неделя,Ралф Шумахер вярва, че Ферари вече си имат своя пилот номер 1 и това не е бразилецът.

За период от 11 години между 1996 и 2006 година Михаел Шумахер бе сигурният номер 1 в тима на Ферари, като редом с него през това време бяха Еди Ървайн, Рубенс Барикело и Маса.

Но сега, когато Кими Райконен е световният шампион във Ферари, Ралф Шумахер, който премина от Формула 1 към немския шампионат за туристически автомобили DTM, вярва, че финландецът има водещата роля.

„Ферари обикновено имат един номер едно и мисля, че и сега е така.” – каза германецът в своя анализ след състезанието в публикация за немското издание „Билд”

Официално от Маранело твърдят, че третират пилотите си наравно до един късен момент през сезона, когато логиката започва да диктува стратегията на тима, в резултат на което екипът подкрепя повече този с по-големи математически шансове.

След състезанието в Турция Маса бе категоричен, че се е завърнал в борбата за титлата. Ковалайнен, който е на седем точки зад бразилеца и Хамилтън, също е на мнение, че Маса не трябва да бъде подценяван или изхвърлян от сметките.