ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Рали

07.05.2005 | Автопрес - 2001 | коментара С отлична организация и охрана като за рали с коефицент премина първия ден от втория кръг на националния рали-шампионат - рали виктори-София. Сериозна заслуга за това има целия екип на организаторите, воден от изтъкнатия наш навигатор и многократен шампион Румен Манолов.


Времето определено не беше на страната на зрителите и пилотите, поднесе много студена и мокра изненада, като не спря да вали по време на етапите. Мокрите и хлъзгави павета на трасето към Драгалевския манастир поднесоха неприятна изненада на победителя от първия кръг Ясен Попов, който допусна сериозна грешка в известния слънчев завой още при първото преминаване. На същото място се завъртяха още няколко автомобила, най-вече от до болка познатите ни лади.


С най-уверено поведение по трасето и в двете преминавания беше младият ни пилот Георги Танев, постигнал трето време в първото и първо във второто. Това му беше достатъчно да оглави временното класиране след първия ден, като изпревари със само две десети от секундата шампиона Крум Дончев и с 4,2 сек. Радослав Козлеков. По нататък в първата десетка се наредиха още Ясен Попов - на 7,5 сек., Димитър Илиев - на 8,5 сек., Румен Дунев - на 21,1 сек., Георги Янакиев мл. - на 26,4 сек., Костадин Щерев - на 29,2 сек., Николай Паунов - на 31,7 сек. и Вилхелм Кънчев - на 33,6 сек.


Утре предстои по-сериозната част от ралито с четири преминавания на Витиня - дълга отсечка, която ще определи крайното подреждане.Вашите коментари


Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти