Начало Рали РАЛИ ИСПАНИЯ – Ден 2 – Льоб си запазва лидерството преди финалния...

РАЛИ ИСПАНИЯ – Ден 2 – Льоб си запазва лидерството преди финалния ден

31
0
Rally de Espana 2010,Sebastien Loeb,WRC

След края на втория ден от рали Испания Себастиен Льоб все така продължава да води в генералното класиране. Промяна обаче настъпи в подреждането след него и в резултат втората позиция засега временно е притежание на Петер Солберг (на 44,4 сек. от лидера). Норвежецът се изкачи нагоре след катастрофата на Себастиен Ожие в SS8. Третата пък е за Дани Сордо (на 1:01.3 мин. от лидера), който следобед успя с по-добрите си постижения да задмине Яри-Мати Латвала.

През деня екипажите изминаха общо три скоростни отсечки по два пъти, разделени от обеден сервиз.

Следобедната секция стартира с SS10, където топ 3 времена записаха Сордо, Солберг и Ожие. Дани Сордо обаче имаше известни премеждия по време на етапа. На 12-ия километър той застигна бавно движещия се заради проблем с турбото Мико Хирвонен. Финландецът изобщо не осъзнаваше, че бави Сордо, докато не получи няколко побутвания в задната броня. Впоследствие след края на етапа Мико колегиално се извини за забавянето.

Другият пилот на Форд Яри-Мати Латвала пък постигна пети резултат. След края на отсечката обаче той видимо бе по-доволен от колата си и обясни, че по време на обедния си престои в сервизната зона пружините на автомобила му са били сменени с по-меки. Освен това коментира, че в сутрешната секция е карал със сгрешени настройки на амортисьорите.

Себастиен Ожие, който се оказа големият губещ след катастрофата си сутринта и изпадане от 2-а на 17-а позиция, коментира, че ще продължи да кара в ралито само като за тренировка. Въпреки това французинът изобщо не съжаляваше, че се опита да застигне съперника си Льоб и счита, че е било важно да опита.

Във втората следобедна отсечка – SS11 Сордо остана само с 0,1 сек. по-бавен от най-бързия Льоб. В генералното Дани, който бе трети, вече бе свел разликата с втория Солберг до 13,9 сек. и е напълно възможно дори да го задмине до края на ралито в неделя.

Мико Хирвонен получи 30-минутно наказание, защото закъсня за старта на SS11 с 3 минути.

Във финалната за деня отсечка Солберг, Льоб и Сордо бяха най-бързи.

В генералното класиране пък подреждането след края на ден 2 е следното: 1. Льоб, 2. Солберг (на 44,4 сек.), 3. Сордо (на 1:01.3 сек.), 4. Латвала (на 1:11.4 сек.), 5. Мико Хирвонен (на 6:12.5).

Утре предстои последният ден от рали Испания като екипажите ще трябва да се справят с общо 4 скоростни отсечки.