Начало Рали Рали Италия догодина ще се проведе на остров Сицилия

Рали Италия догодина ще се проведе на остров Сицилия

91
0

Зад термина на Италия за предстоящия сезон във WRC все още имаше въпросителна. От дълго време се знаеше, че в бъдеще състезания на остров Сардиния няма да се провеждат, защото финансирането им бе проблемно. От италианската автомобилна федерация (АСI) обаче потвърдиха, че през следващата година рали Италия ще има и то ще се проведе отново на остров, този път доста по-голям – Сицилия. От ФИА бяха обяснили, че трябва да са наясно с мястото на провеждането преди следващата среща на световния съвет към федерацията в първата седмица на декември.

Все още не са ясни детайлите около провеждането на състезанието. Церемониалният старт трябва да бъде даден в Палермо, а закрития парк ще бъде в Ена. ACI обаче все още чакат да чуят от ФИА, дали ралито трябва да се проведе на асфалт или на макадам. В Сицилия има възможност и за двете. Прочутото Targa Florio се провежда на макадам в северната част на острова и е кръг от Италианския шампионат. Рали Proserpina пък се кара на асфалт в района около Ена.

И докато в Италия още планират участието си, Мишел Мутон замина за Бразилия, за да проучи възможността за провеждането на ново рали там. Тя спечели там със своето Аудитам преди 29 години, когато в южноамериканската държава се проведе второто и за сега последно състезание. Промотърската компания Norh One Sport иска Бразилия да влезе за в бъдеще в календара. Концепцията предвижда да се кара в района около Сао Пауло със сервиз в Сан Жозе дос Кампос. Състезанието там трябва да бъде придружено от такова и в Аржентина, за да се оправдаят сериозните разходи по пътуването.