Начало Автомобилни новини Range Rover е официален партньор на Уимбълдън

Range Rover е официален партньор на Уимбълдън

32
0
Range Rover на Уимбълдън

За първи път престижният турнир от Големия шлем ще бъде подкрепен от Range Rover като Официален автомобилен партньор за 2024 г.

За транспортиране на тенисистите, техните отбори и официалните лица ще бъде използван автопарк, включващ най-новите plug-in електрически хибридни модели Range Rover и Range Rover Sport. Съоръженията за зареждане на място за ще позволят максимално оползотворяване на изцяло електрическия пробег от 120 км на моделите.

Важен компонент от ангажимента на Уимбълдън за опазване на околната среда е намаляването на емисиите от автомобили. Инфраструктурата за зареждане на място в наскоро завършения закрит тенис център се захранва от възобновяема електрическа енергия. Тя е в състояние да поеме нарастващия брой хибридни и електрически автомобили. Това е стъпка напред към целта на All England Club за нетни нулеви оперативни емисии до 2030 г.

Джералдин Ингам, управляващ директор, Range Rover: „Като емблематично британско културно събитие, гледано от милиони по целия свят, Шампионатът предлага идеалната възможност за Range Rover да се ангажира с нашите глобални клиенти чрез креативно разказване на истории. Това улавя перфектно елегантността и финеса на нашите автомобили и синергията между нашите две модерни луксозни марки.“

Дебора Джеванс, CBE, председател на All England Club, който организира Шампионата: „Щастливи сме да продължим дългогодишното си партньорство с JLR с обявяването на Range Rover за Официален автомобилен партньор на събитието. Особено съм доволна от включването на значителен брой plug-in хибридни автомобили с по-ниски емисии в автопарка. Фокусът е върху възможно най-много пътувания, извършвани в електрически режим. Това е още една стъпка към нашата цел за постигане на нетни нулеви оперативни емисии до 2030 г.“

Шампионатът ще се проведе от 1 до 14 юли 2024 г. в The All England Lawn Tennis Club