Начало Избрани Ръсел: Едва не катастрофирах, докато Тото ми крещеше в ушите, че мога...

Ръсел: Едва не катастрофирах, докато Тото ми крещеше в ушите, че мога да спечеля

3455
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел неочаквано и за самия себе си спечели втора победа в кариерата си във Формула 1. Пилотът на Мерцедес вървеше трети, когато Макс Верстапен и Ландо Норис се удариха пред него на пистата Ред Бул Ринг. Ръсел не допусна грешка до финала и спечели Гран при на Австрия от световния шампионат на Формула 1 за 2024 г.

„Невероятно! Това е единственият начин, по който мога да опиша ситуацията. В началото имаше сериозна битка, но удържах третото място. Това се оказа жизненоважно в края. Виждах, че Макс и Ландо водят сериозен двубой. Ние бяхме на над 10 секунди зад тях, което е наистина окуражаващо по отношение на темпото. Знаех, че има шанс да се ударят, макар и малък. В такива случаи трябва да си в нужната позиция, за да събереш останките и ние точно това направихме. Изключително съм горд да се върна на най-високото стъпало на подиума“, каза Ръсел.

„Едва не катастрофирах, докато Тото [Волф] ми крещеше в ушите, че мога да спечеля“, засмя се Ръсел

Шефът на Мерцедес в F1 каза след финала, че да вика на пилота си в момента, когато той спира на пистата, е най-тъпото нещо, което е правил през всичките си 12 години във Формула 1.

„Отборът свърши изумителна работа, за да се доближим до битката в челото“, продължи Ръсел.

„Направихме толкова стъпки напред от началото на сезона досега. Последните няколко надпревари бяха страхотни и се надявам следващите да са още по-добри. Не е тайна, че Макс и Ландо са малко по-напред от нас в момента, но ние с постоянство заемаме третата позиция. Нямам търпение за домашния си старт на Силвърстоун“, допълни Ръсел.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Люис Хамилтън, който финишира четвърти на пистата Ред Бул Ринг, първо поздрави съотборника и тима си

„Всички в Бракли и Бриксуърт заслужават този резултат. Те работиха безкрайно упорито, за да се подобри представянето на колата. Все повече се доближаваме до челото. Влагаме огромни усилия и подобен резултат е заслужена награда за всички“, посочи Хамилтън.

„Моят уикенд не бе от най-чистите. За съжаление в началото на състезанието стана така, че имах известни повреди по колата. Това повлия на скоростта ми. Сега гледаме напред към Силвърстоун. Уикендът там винаги е специален и нямам търпение да видя всички фенове на пистата. Това трасе би трябвало да ни пасне малко по-добре от австрийското, така че да видим какво можем да постигнем“, добави Хамилтън.