Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Грешката с Оскар ми коства поне второ място, а вероятно и...

Ръсел: Грешката с Оскар ми коства поне второ място, а вероятно и битка с Макс на по-късен етап

3016
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел стигна до подиума в Гран при на Канада, но още преди да слезе от болида си след финала на пистата „Жил Вилньов“ се обади по радиото на тима си Мерцедес, че е направил „грозно състезание“ и се извини.

„Усещането в момента е за пропусната възможност. В началото бях наистина бърз с интермедиите. След това Ландо [Норис] ме изпревари – мина наистина бързо. След минаването на сликове допуснах няколко грешки, просто натисках до границата“, коментира Ръсел, който потегли от полпозишън в надпреварата.

„Имахме темпо. Макс [Верстапен] бе много силен в този момент от състезанието. Накрая с медиума бяхме наистина, наистина бързи. Мисля, че грешката с Оскар [Пиастри], когато опитах да го задмина и загубих позиция от Люис [Хамилтън] ми коства поне второ място, а вероятно можехме да се борим и с Макс на по-късен етап от надпреварата“, продължи Ръсел

„Но ние ще вземем положителните неща от този уикенд. Първи подиум, първи полпозишън за сезона. Вълнуващо е, че вървим напред. Ситуацията с Оскар бе доста напрегната, както и с Люис накрая. Според мен това бе твърдо, честно надбягване. Много е трудно, когато има само една суха линия. Затова трябва да си отдаден на целта и да имаш доверие на съперниците. Да сме в битка за победата бе страхотно. За това сме във Формула 1 и за това се състезаваме“, каза още Ръсел.

Стюардите разследват инцидента между Ръсел и Пиастри след състезанието. При тях бяха извикани и още няколко пилоти. Проверява се ситуацията със Серхио Перес, който се движи по пистата със счупено задно крило. По принцип е забранено на пилотите да карат колите си в състояние, което може да е опасно. Юки Цунода пък бе извикан след финала за това, че е закъснял за националния химн на страната домакин преди старта на състезанието. Пилотите са длъжни да се явяват на церемонията в определен час.