Начало Избрани Ръсел: Изпреварването на Норис в Монако беше доста рисковано

Ръсел: Изпреварването на Норис в Монако беше доста рисковано

1519
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Пирели

Джордж Ръсел заяви, че борбата му с Ландо Норис на хълма в Монако е довела додоста рисковано“ изпреварване на състезателя на Макларън. Според пилота на Мерцедес, маневрата е била пропусната от телевизионния режисьор на F1.

В 22-рата обиколка Норис смени гумите интермедия с комплект хард и се върна на пистата точно пред Ръсел, принуждавайки пилота на Мерцедес да се завие надясно по мократа линия. Все пак бившият шампион от F2 успя да го изпревари на изкачването по хълма.

Рискованият ход отреди пето място на Ръсел. Британецът беше разочарован, че пропускът не е бил забелязан от телевизионния директор на F1.

„Състезанието беше положително. След като сложихме твърдите гуми имахме най-бързият автомобил на пистата в някои момент. Аз наистина надскачах и достигнах границите на възможностите си. Това беше много приятно.

Изпреварването на Норис в Монако беше доста рисковано. За съжаление така и не бе показано по телевизията. Това което беше малко разочароващо.“

Той излезе от бокса точно пред мен и едва не ме удари. Все пак успях да го изпреваря на мократа настилка. Така че това беше доста приятно. Успях да се справя до края на надпреварата, въпреки че не беше лесно с тези средно твърди гуми.“

Коментирайки сложното изпреварване на съперника си, Норис подигравателно омаловажи хода, който според него е бил възможен само заради по-високата температура на гумите на състезателя на Мерцедес.

Ако това е било мега изпреварване, то той е направил няколко скапани изпреварвания!“ каза пилотът на Макларън. „Току-що влязох в бокса с мокри гуми.“

Очевидно той спечели една обиколка повече, защото беше със сликове. Това бяха правилните гуми в онзи момент.

Той беше с по-добре загрети гуми от моите и просто мина покрай мен. Изобщо не бях впечатлен. По-скоро бях разочарован“, допълни Ландо Норис.