Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел изрази съчувствие към Льоклер

Ръсел изрази съчувствие към Льоклер

5484
0
Джордж Ръсел и Шарл Льоклер
Джордж Ръсел и Шарл Льоклер, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел изрази съчувствие към Шарл Льоклер. Пилотът на Мерцедес се бореше със своя съперник от Ферари в Гран при на Унгария.

В началната фаза на състезанието на Хунгароринг британецът водеше пред своя съперник от Монако. Льоклер успя да изпревари Ръсел малко преди първите спирания в бокса и започна да се откъсва.

Изглеждаше, че 24-годишният състезател на Ферари ще запише четвърти успех от началото на сезон 2022 в F1. Междувременно Верстапен направи страхотна стратегия и прескочи Ръсел.

От Ферари веднага реагираха на спирането на световния шампион. Льоклер влезе в бокса, където му бяха сложени твърди гуми на Пирели. Монегаскът бе доста изненадан от решението на Скудерията. Малко след като се върна на трасето той бе изпреварен два пъти от Верстапен, въпреки че беше с по-нови твърди гуми. В крайна сметка Льоклер направи второ спиране и завърши зад състезателите на Ред Бул, Мерцедес и Карлос Сайнц.

Смятам, че Шарл все още имат предимство в чистото темпо. Сигурен съм  че Ред Бул просто се движеха отпред“, каза Ръсел.

Очевидно  Макс и аз бяхме с еднакви стратегии, така че трябва да видим къде са били по-бързи от нас. Той вероятно имаше десета и половина или две десети пред мен. След това от Ферари решиха да използват хард, което беше доста странно.“

При тези условия нямаше как да се получи с твърдите гуми, така че съчувствам на Шарл. Той върши страхотна работа от началото на този сезон.“

„Случват се такива неща в състезанията. Нашият отбор просто се възползва от предоставената възможност.“

Благодарение на двойния подиум на Хунгароринг Мерцедес се доближи на 30 точки от Ферари в шампионата при конструкторите.

„Работата на отбора беше невероятна. Спечелихме полпозишън и двоен подиум. Постигаме напредък след всяка една надпревара. Гордея с работата, която всички полагат както на пистата, така и във фабриката.“

Ще се върнем към втората половина на сезона повече пренастроени, преориентирани и ще се опитаме да се борим за няколко победи“, завърши Джордж Ръсел.