Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Подобренията в автомобила на Спа не бяха нищо съществено

Ръсел: Подобренията в автомобила на Спа не бяха нищо съществено

884
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел отрече новостите в автомобила на Мерцедес да са причината за проблемите на Спа. Британецът е на мнение, че през последните сезони отборът винаги е имал затруднения на такъв тип трасета. Ръсел добави, че новият под е „работил според очакванията.“

Мерцедес представи пакет с актуализации на Спа. Той включваше и ревизиран под, чиято цел беше генерирането на повече притискане. Тимът от Бракли се надяваше да направи крачка напред и да се бори с Макларън и Ред Бул.

За съжаление, Люис Хамилтън и Ръсел изпитваха огромни затруднения по време на първия ден от рейс уикенда в Белгия. Двамата се оплакваха от нестабилност при управлението на болида и много ниска топ скорост. Новият под беше причината F1 W15 да губи близо 1 сек. на правите.

Вчера Мерцедес реши да се върне към старата спецификация на пода. Решението беше продиктувано от проблемите в петък и лошите метеорологични условия в събота

Връщането към стария под помогна на Хамилтън да запише четвърто време в квалификацията, докато Ръсел остана седми. Двамата ще потеглят с едно място по-наред заради наказанието на Макс Верстапен.

Запитан дали връщането към стария под е причината Мерцедес да не се представи добре в събота, Ръсел отговори доста негативно. Той предположи, че новият под е работил според очакванията, но в същото отборът е искал по-познати настройки, за да може да се справи по-добре на тази писта

„Не, изобщо не. През последните три години се борихме тук. Колебанията в представянето на всички отбори от обиколка на обиколка са доста съществени“, заяви Ръсел.

„Мисля, че за нас беше важно да се върнем към нещо, което познаваме. Ще видим дали днешното състезание ще бъде предизвикателство Спа за нас. Уверени, че ще бъде така, за разлика от ъпгрейда.“

„Подобренията в автмобила на Спа не бяха нищо съществено. Те са просто част от развитието през годината. Сигурни сме, че те са работили според очакванията“, добави пилотът на Мерцедес.

Ръсел така и не можеше да обясни защо Мерцедес изпитва трудности на Спа, но в същото време е в състояние да се представи добре в Барселона и Силвърстоун. Това също са писти с подобна комбинация от високоскоростни и нискоскоростни завои. Британецът добави, че положението при Ред Бул е обратното. Тимът от Милтън Кийнс винаги е бил силен на белгийското трасе.

„Вече три поредни години сме много бързи на Силвърстоун. Този сезон бяхме изключително бързи, но пък се борим на Спа“, обясни Ръсел.

„На хартия може да се каже, че не са точно същите типове писти. Тук има високоскоростни [завои] и малко нискоскоростни, също като на Силвърстоун. Трябва да се опитаме да разберем защо това е така.“

„Изглежда, че има нещо, което е присъщо на автомобилите, които работят на определени писти. Ред Бул винаги летят тук. Това винаги е най-силната им писта през сезона, заедно с Австрия. За нас Силвърстоун и Барселона са пистите, на които обикновено вървим много добре. Така че трябва да разберем това“, завърши Джордж Ръсел.