Начало Избрани Ръсел: Предстои ни истинска битка – в частност с Ферари. Хамилтън се...

Ръсел: Предстои ни истинска битка – в частност с Ферари. Хамилтън се надява на по-добро състезателно темпо

2018
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Спас Генев

Джордж Ръсел се оказа трети в квалификацията за Гран при на Австрия, след като времето на Оскар Пиастри бе анулирано за нарушаване ограниченията на пистата. Той бе доволен от постигнатия резултат, след като така или се бе класирал на втора редица на стартовата решетка.

„Усещането в колата бе страхотно. Това е фантастично като се има предвид колко упорито работи отборът, за да извади последните новости“, коментира Ръсел

„Предстои ни истинска битка със съперниците около нас – в частност с Ферари. Изглежда все още сме леко зад Макларън-ите и [Макс] Верстапен, но нещата вървят в правилната посока за нас. Направихме някои промени след спринта, включително по крилото. Очакваме те да ни помогнат с износването на гумите утре. Жертвахме малко от скоростта си в един бърз тур, за да си помогнем за състезанието. Верстапен и [Ландо] Норис изглежда са категорично напред, така че реалистично погледнато нашето състезание е с тези зад нас.“

„Важно е да не допускаме прекалени компромиси в битка с тези момчета, но да видим какво ще стане. При всички положения е окуражаващо, че за трети пореден състезателен уикенд имаме кола в топ 3 в квалификацията“, каза още Ръсел.

Люис Хамилтън имаше затруднения с автомобила си. Той остана пети в квалификацията на пистата Ред Бул Ринг

„Спринтът бе леко разочароващ. Успях да се доближа до Карлос Сайнц, но не бях в състояние да го атакувам. Направихме промени по колата след спринта и това помогна. Успяхме да подобрим цялостния баланс, което ни позволи да направим крачка напред“, сподели Хамилтън.

„Последният ми тур в Q3 бе приличен, въпреки че средният сектор не бе толкова добър. Петото място е по-добър резултат от този в спринтовата квалификация, така че денят като цяло не бе лош. Направените промени по болида би трябвало да ни помогнат в утрешната надпревара. Надявам се, че състезателното ни темпо ще е по-силно, отколкото бе в днешния спринт. Важно ще е да изпреваря Сайнц, ако искам да се боря за подиум“, добави Хамилтън.