Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: В началото на Q3 мислех, че имам шанс за пол. Волф:...

Ръсел: В началото на Q3 мислех, че имам шанс за пол. Волф: Ако се задържи начело, Норис ще изчезне напред

4728
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел призна, че е останал изненадан колко бързо са се променяли условията в квалификацията за Гран при на Нидерландия, в която той се класира четвърти, а съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън бе 12-ти, след което получи и наказание. По-младият англичанин дори мислел в началото на последния квалификационен сегмент, че има шанс да спечели полпозишъна.

„Честно казано, изпитах облекчение, че се измъкнах от Q1. Всичко на пистата се променяше изненадващо бързо и непрекъснато. След това имах усещането, че обиколката ми в Q2 бе почти прилична и имах същото темпо като Макларън. Затова в началото на Q3 си мислех, че имам шанс за пола, но след това скоростта всъщност не се материализира“, посочи Ръсел

„Вършим страхотна работа в това да подобряваме представянето на автомобила си и очевидно настигаме Ред Бул. Откъсваме се от средата на колоната. Макларън обаче постига напредък със същото темпо като нас. Бях в наистина силна обиколка. Мисля, че вървях със скоростта на Ландо [Норис]. Подобрих собственото си време с две десети и половина, когато гумите прегряха и във втората половина на тура (в Q3) загубих повече от очакваното. Не съм твърде притеснен. Четвърто място пак е силна позиция за старт, а и мисля, че в състезанието ще сме по-близо“, добави Ръсел.

Тото Волф също отбеляза, че условията в квалификацията са направили работата особено сложна

Неговата прогноза бе, че ако Норис запази лидерството след старта, то вероятно ще изчезне далеч напред.

„Беше наистина трудно всичко да премине както трябва. Дори кратко прегряване в някой завой струва скъпо и мисля, че ситуацията бе много сложна за повечето пилоти. Отпадането в Q2 изобщо не е приятно. Но и четвъртото място е по-малко, отколкото очаквахме след предходните сесии. Полпозишънът не бе възможен. Мисля, че Джордж направи наистина страхотна обиколка. Той умее да пази гумите в квалификационен тур и класирането му е напълно заслужено. Дългата серия на Норис бе най-добрата в петък. Така че ако се задържи начело, той вероятно ще изчезне напред“, обясни ръководителят на Мерцедес в F1.