Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование във Форс Индия от представянето в Шанхай

Разочарование във Форс Индия от представянето в Шанхай

39
0

Малшанс сполетя тима на Форс Индия на пистата до Шанхай – Адриан Сутил завърши състезанието там 11-и, точно извън зоната на точките, а Витантонио Лиуци се завъртя в първия тур след старта и отпадна при катастрофа.

– Този път нещата опряха до стратегия. На моменти беше трудно да се разбере кои гуми са подходящи, защото ту валеше и изсъхваше, ту дъждът пак започваше. Стартирах със сухия тип и спрях за интермедии при кола за сигурност на пистата. В конкретния момент решението бе правилно, тъй като валеше и имах възможност да изпреваря доста коли. След това обаче се наложи да се върна на сухи след само няколко тура и после пак дъжд. С втория комплект интермедии успях да се боря с доста от момчетата, включително Люис [Хамилтън], Себастиан [Фетел] и Фелипе [Маса], но след това започнаха да се късат и потънах назад. Доближих се на около секунда до Михаел [Шумахер], но обиколките на надпреварата свършиха – обясни развоя на събитията за себе си Адриан.

Италианският му колега заяви, че е имал проблем със загряването на спирачките във инсталационната обиколка преди старта.

– При влизането в четвърти завой през първата обиколка ги натиснах, задницата блокира напълно и изгубих контрол, след което излетях – допълни той. – Срамота е, тъй като преди това бях спечелили три позиции при потеглянето от грида. Но ще продължим да се трудим упорито за следващите стартове.