Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул доволни от прогреса

Ред Бул доволни от прогреса

31
0

Шефът на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер приветства прогреса на своя екип през този сезон.

„Като цяло направихме голяма крачка напред в сравнение с миналата година – и по отношение на представяне, и по отношение на надеждност.” – каза Хорнер, чийто тим в момента е на пето място във временното класиране.

„Битката за четвъртото място в шампионата изглежда толкова оспорвана, колкото и тази за първото, като нашите най-големи съперници за Рено, Тойота и Уилямс, а в отделни моменти и Хонда.”

„През последните три или четири състезания определено бяхме доста конкурентоспособни в сравнение с Рено,като Марк и Фернандо имаха своите добри състезания.”

Ред Бул спечелиха 10 точки от първите пет състезания, като редовно бяха в топ 8 във всичките състезания до този момент.

Дори в момента Марк Уебър има повече точки, отколкото за цялата 2007 година. Австралиецът, чийто тим имаше големи проблеми с надеждността през изминалия сезон, не успя да завърши само в първото състезание, където бе замесен в катастрофа на старта.

Самият Хорнер подчерта, че тимът е взел серия мерки за подобряване на надеждността.

„Надеждността също е много важна, но новият правилник вече засяга двигателите и трансмисиите, като те вече са дори по-важен фактор. Добрата надеждност обикновено идва от добрия дизайн, а миналата година определено имахме проблеми, тъй като колата бе пълна промяна в сравнение с всичко,което досега бе експлоатирано от екипа.”

„Трансмисията миналата година бе нашата Ахилесова пета, като загубихме много точки заради това. Свалям шашки на целия екип, който разработи страхотна трансмисия, издържаща на четири състезания.”

Техническият директор Ейдриън Нюи също каза, че на този етап колата отговаря на очакванията им. Той обаче признава, че има и още място за подобряване.