Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ли ще е следващият напуснал F1?

Ред Бул ли ще е следващият напуснал F1?

25
0

Компанията за енергийни напитки Ред Бул може да е следващата, която да се откаже от финансова подкрепа за отборите си в F1.
След шокиращата новина, че Хонда се оттегля от Гран при, се заговори за още няколко участника, които може и да не се появят на стартовата решетка за първия кръг от новия шампионат в Австралия през 2009 г. Считаше се, че Тойота, предвид огромния спад на продажбите си, може да е следващия оттеглил се тим. Междувременно обаче от изявление на компанията Ред Бул – собственик на два екипа във Формула 1, стана ясно, че шефовете й изобщо не са изненадани от решението на Хонда и са обсъждали подобен вариант.
„Още няколко други отбора обсъждат подобни мерки – заяви говорител на Ред Бул. – Главният въпрос сега е дали понижаването на разходите, което всички екипи трябва да предприемат, ще стане достатъчно бързо, за да гарантира оставането на достатъчен брой тимове.”
Участието на Ферари и Макларън засега е сигурно.
Изпълнителният директор на Уилямс Адам Пар обаче заяви, че очаква осем отбора да застанат на решетката в Мелбърн. Герхард Бергер пък е повече от сигурен, че и друг екип ще се раздели с Формула 1. Според австриеца единственият въпрос е: „Кой е следващият?”. Президентът на ФИА Макс Мозли също твърди, че още някой ще последва Хонда.