Начало Избрани Ред Бул ще отбележи 20-тия си сезон в F1 със специална разцветка...

Ред Бул ще отбележи 20-тия си сезон в F1 със специална разцветка на Силвърстоун

898
0
Ред Бул RB20
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул ще използва специална разцветка на Силвърстоун. Отборът от Милтън Кийнс ще отбележи 20-тия си сезон в F1 чрез уникално еднократно оцветяване, проектирано от тайландски фен.

Този уикенд Ред Бул ще отбележи 20-ия си сезон, откакто се състезава в F1 като самостоятелен отбор. Мястото за отбелязване на събитието не е никак случайно- Силвърстоун. Британското трасе се намира недалеч от централата на Ред Бул в Милтън Кийнс. Следователно Гран при на Великобритания е като второ домашно състезание за тима

Ред Бул организира конкурс, в който участваха различни фенове. Тяхната цел беше да създадат проекти, използвайки конфигуратор за разцветки, включващ избор от цветове, модели и предварително зададени дизайни. В крайна сметка спечели дизайна на тайландеца Чалай Суваниш.

От Ред Бул заявиха, че дизайнът „черпи вдъхновение от еднократната и емблематична окраска на отбора по време на предсезонните тестове през 2015 г.“ Тя носеше името „The Camo Bull“. Отборът използва тази черно-бяла окраска върху болидите на Даниел Рикиардо и Данил Квят на пистите Херес и Каталуния.

Гран при на Великобритания е първият от трите кръга, в които Ред Бул ще използва специални разцветки тази година. Други два еднократни дизайна на RB20 ще бъдат показани в Гран при на Сингапур и Гран при на САЩ.

„След успеха на персонализираните разцветки на феновете през миналата година сме горди, че за 2024 г. отново ще използваме на нашите автомобили, проектирани от феновете“, сподели Кристиан Хорнер.

„Нашите фенове са в основата на всичко, което правим. Затова съм много щастлив, че могат да играят толкова важна роля в нашето пътуване. Гледах как се трупат всички заявки. Невероятно е да видиш как изобретателността и творчеството на членовете на The Paddock оживяват по такъв изразителен начин. Тази година отбелязваме 20-тия си сезон в F1. Това е навременна почит към отминалите години. Нямам търпение да видя автомобилите ни с това оцветяване на Силвърстоун“, добави шефът на Ред Бул.

Самият Суваниш ще присъства на състезанието този уикенд , за да види творението си в действие

„Бях толкова щастлив, че спечелих конкурса. Сега ще видя състезанието на живо. Не мога да повярвам, че не само ще присъствам на старт от F1, но и ще видя на пистата автомобила, на който проектирах оцветяването.“

„Използвах червено в дизайна на автомобила, за да представя духа и силата, изобразени в логото на Ред Бул. Вдъхнових от начина, по който се използват боите при аеродинамичните тестове“, обясни Суваниш.

Този уикенд Ред Бул ще промени не са окраската на RB20. Тимът ще направи цялостно брандиране на гаражите на Макс Верстапен и Серхио Перес, платформите в социалните медии, както и на състезателните костюми Sparco, вдъхновени от уникалната разцветка.