Начало Други Red Bull Soapbox за първи път в България

Red Bull Soapbox за първи път в България

151
0
Red Bull Soapbox

Red Bull ще организира за първи път в България надпревара за самоделно направени колички и в България.

Регистрацията за състезанието приключи в края на юни. Условията бяха само участниците да са над 18-годишни и да формират отбор от четирима души. Създадените от тях безмоторни возила бяха регистрирани на уебсайта redbullsoapbox.bg.

Правилата за участие са свързани с безопасността на придвижване, атрактивността на екипа и най-вече с щурия и нестандартен дизайн на автомобила. Важно е колата – макар това да е доста свободно описание в някои от случаите – да е безмоторна, да има спирачки, да е оригинална и невиждана до сега, както и да е съпроводена от екип смелчаци. С Red Bull Soapboxвсеки има възможност да мисли новаторски, да развихри въображението си и да твори свободно. А за гориво може да се използва единствено силата на отбора, с чиято помощ ще трябва да преодолее трасето.

Техническите условия са возилото да не е по широко от 2 м, по-дълго от 6 м, по-ниско от 2,5 м и трябва да има отстояние поне 10 см от земята, както и не тежи повече от 80 кг (без шофьора). Всеки шофьор може да има навигатор, но той не е задължителен. Съотборниците на водача могат да засилят количката, но само до стартовата линия. Щом тя пресече старта, вече никой не може да я бута напред. Водачите на количката трябва лесно да могат да излязат от вътрешността й при нужда.

Жури от известни личности ще избере от изпратените заявки за участие и скици отборите-финалисти, които не трябва да надвишават 70 от цялата страна. Те ще могат да покажат на живо своите уникални самоделни колички, като се спуснат по бул. Черни връх в София на 28 септември 2014 г. Всеки отбор има право на едно спускане, с което да стигне успешно и най-бързо до финала и да спечели сърцата на публиката и журито. Отборът, който спечели 1-ва награда ще замине за Световните серии по гмуркане от скали – Red Bull Cliff Diving в Рио де Жанейро (Бразилия). Втора награда е пътуване до Хангар 7 в Залцбург (Австрия). Това е уникалният център с колекция от исторически самолети, хеликоптери, състезателни автомобили от Формула 1 на Дитрих Матеши Трета награда е 8 билета за шоуто Night of the Jumps в столичната зала Арена.

Red Bull Soapbox е състезание, проведено за първи път в Белгия през 2000г. До този момент, то е обиколило над 20 държави. Навсякъде Red Bull Soapbox обединява хората с творчески заряд, смелост и умение да майсторят. То е предизвикателство както за начинаещи, така и за опитни състезатели.