Начало Автомобилни новини Renault отваря поръчки на четири нови модела в България

Renault отваря поръчки на четири нови модела в България

2494
0
Renault Rafale

През юли и август се очаква обявяване на цените и оборудването на четири модела: SUV купето Rafale, изцяло новия Renault, автомобила на годината в Европа Scenic и новия Master.

Renault продължава да демонстрира силна продуктова офанзива след лансирането на новия Captur. През лятото в страната предстои отваряне на поръчките за четири нови модела – Rafale, Symbioz, Scenic и Master.

Renault Rafale

С обширното си вътрешно пространство и широка гама от високотехнологични функции Rafale предлага комфортно изживяване на борда. Rafale е оборудван със задвижващ агрегат E-Tech с мощност 200 к.с. и добро съотношение между мощност и икономичност. Моделът разполага с 32 асистента за безопасност, включително новата система Активно подпомагане на водача, която се адаптира предвиждащо спрямо пътя. „Renault Rafale е автомобил, създаден да носи удоволствие, истински еталон във върховия сегмент на гамата“, твърдят от марката.

Renault Symbioz

Renault Symbioz е пореден етап от последователната стратегия на Renault да задоволява широк спектър от изисквания на потребителите. С отговори на разнообразни потребности на клиента Symbioz се нарежда сред семейните „автомобили за живота“ на марката.

Renault Symbioz е оборудвано с най-доброто от технологиите на концерна, предлагайки компактност, комфорт, модулен дизайн, свързаност и ефективност. С обем на багажника до 624 литра и модулен интериор с плъзгаща се задна седалка Symbioz остава компактен и функционален. Проектиран както за градския трафик, така и за семейния живот, Symbioz е въплъщение на идеала за универсалност.

Renault Scenic E-tech

Автомобилът на годината в Европа, 100% електрическото Renault Scenic E-tech с автономен пробег до 625 км вече ще се предлага в България. Предложенията включват три нива на оборудване: Evolution, Techno и – за първи път в гамата от електрически автомобили – вълнуващата спортна версия Esprit Alpine. Разработен върху платформата AmpR, функционален, лек (1890 кг) и компактен (4.47 м дължина), Scenic предлага комфорт, просторен интериор и технологичност.

Renault Master

Четвъртото поколение на вана Master се надява да продължи успеха на предшествениците си. Лидерът в лекотоварната гама с дизайн на „аерован“ стига по-далеч, товари повече, консумира по-малко. Той ще бъде на разположение за поръчка през август.

Master е конструиран върху нова мултиенергийна платформа, покриваща всички нужди – с дизелови двигатели Blue dCi с от 105 до 170 к.с., електрически мотори с 96 или 105 кВт и батерии от 40 или 87 кВтч, осигуряващи над 410 км пробег по WLTP, плюс нова 9-степенна скоростна кутия. Новото поколение на модела е аеродинамично дори в детайлите си. Така осигури най-висока ефективност в своята категория независимо от енергийния източник.

Цените и оборудването на Rafale, Symbioz, Scenic и Master ще бъдат обявени поетапно в рамките на месеците юли и август Тогава ще стартира и предлагането на моделите в страната. Първите доставки се очакват през есента.